‘UEFA laat Nederlandse-titelstrijd mogelijk sensationeel beslissen’

De UEFA wil er alles aan doen om de competities in Europa gewoon te laten uitspelen. En daarvoor zijn ze nu druk aan het brainstormen. Daardoor komen er bijzondere plannen op de proppen.

Het NRC schrijft: “Koste wat het kost wil de UEFA voorkomen dat de competities nu met een pennenstreek worden beslist. Niet alle duels hoeven worden uitgespeeld, zolang de kampioen maar op sportieve gronden kan worden afgevaardigd naar de Champions League.”

“Mocht de eredivisie toch definitief worden gestaakt, dan zou de UEFA zomaar kunnen opteren om het kampioenschap over 2019-‘20 uit te vechten bij de start van jaargang 2020-’21. Een Super Cup als opwarmer, zodat Ajax en AZ op het veld kunnen wedijveren wie het toernooi met de hoogste premies mag instromen”, zo suggereert de krant.

“In dat scenario zouden de andere ploegen niet meer in actie komen, blijven de onderste twee ploegen gehandhaafd en stromen de nummers één en twee van de eerste divisie door naar de eredivisie, waardoor de competitie in elk geval één jaar uit twintig clubs zal bestaan.” Op dit moment is echter nog niets duidelijk.

The post ‘UEFA laat Nederlandse-titelstrijd mogelijk sensationeel beslissen’ appeared first on Voetbalsnafu.nl.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!